Stevns Klint strekt zich uit van Præstoskov in het Noorden tot Rødvig in het Zuiden. Stevns Klint staat bekend om zijn unieke ontsluiting van de Krijt / Paleogeen ofwel K/T grens. Deze grens markeert de inslag van een meteoriet in Yucatan, Mexico aan het einde van het Krijt tijdperk. Deze inslag is hoogstwaarschijnlijk de oorzaak van het uitsterven van onder andere de dinosauriërs en ammonieten. De grens wordt gemarkeerd door een dunne kleilaag waarin de stof Iridium is gevonden. Het Iridium komt veel voor in meteorieten. Boven de kleilaag is kalksteen te zien met veel vuursteenbanken.
De klif strekt zich over 14 kilometer uit van Bøgeskov Havn in het noorden tot Rødvig in het zuiden. Het hoogste punt (41 meter) is bij de vuurtoren Stevns Fyr. In 1928 is door een enorme aardverschuiving een gedeelte van de kerk van Højerup in zee geschoven. Hier kun je ook het museum bezoeken. Er is hier betaald parkeren.
Bij Højerup is het Stevn's Museum, waar ook fossielen zijn tentoongesteld. Het adres is Højerup Bygade 38 Højerup.
De noordkant van de klif kan bekeken worden bij Holtug Kridtbrud. Vanaf hier is het mogelijk om via een pad het strand te bereiken. Het kan wel wat klim en klauterwerk kosten! Hier kun je tussen de steenblokken op het strand en in de geërodeerde puinhellingen fossielen vinden.
Aan de zuidkant van het klifgebied is nog een oude groeve genaamd Boesdal, 1 kilometer van Rødvig. Hier zijn de geplooide kalksteenlagen goed te zien. Vanaf hier kun je via het strand naar Rødvig wandelen. Hier aan de zuidkant is de kleilaag niet zichtbaar. Deze laag bevindt zich hier onder water.
Ook is er een actieve groeve pal ten Oosten van Sigerslev (Stevns Kridtverk). Dat ligt iets ten noordwesten van Stevns Klint. Ontsloten zijn: Daniën bryozoënkalk, de iridiumhoudende KT-grens en voor het overgrote deel Maastrichtiën in de vorm van "krijt" kalksteen. Zowel de bryozoënkalk als de krijt zijn rijk aan fossielen, waarbij de zee-egels en bivalven het talrijkst zijn. De KT-grens is bekend om zijn visresten, mocht je het geluk hebben om dit relatief dunne (klei)laagje te vinden, neem dan een flinke hoeveelheid van dit materiaal mee en zeef het thuis op 0,5 mm uit.
De groeve Sigerslev wordt door dezelfde firma geëxploiteerd als die in Fakse. Na werktijd is het geen probleem om zo de groeve in te wandelen vanaf boven.
Met dank aan Taco Geertsema voor zijn bijdrage aan deze beschrijving.